Skip to content

História pivovaru

Kaltenecker

AKO SA ZRODILA
CHUŤ OBJAVOVAŤ

Chuť objavovať má v Rožňave dlhoročnú tradíciu.
História tohto kráľovského mesta je totiž úzko spojená s ťažbou zlata. Ale rožňavské zlato neskrývali iba bane pod mestom. Nemeckí banskí majstri sem totiž priviezli aj remeslo výroby zlatého pivného moku. História rožňavských pivných špeciálov tak siaha až do stredoveku.
Roky sa zmenili, no túžba objavovať nepoznané zostala.
Preto sme v roku 1997 založili pivovar Kaltenecker. Miesto prefabrikátov sme ponúkli poctivé remeslo. Miesto stereotypu pestrosť. Veď každý sme iný, prečo by sme mali piť rovnaké pivo?

VÝPRAVY ZA NOVÝMI CHUŤAMI

V Kalteneckeri sme sa vydali opačnou cestou ako vtedajšie veľké pivovary. Naše pivné špeciály varíme zo 100% sladu. Nepoužívame žiadne stabilizátory. Načo by nám boli? Naše pivo sa minie okamžite. Kvalita je základ, no popri tom stále objavujeme nové a nové chuťové kombinácie. Minimálne 4 krát do roka našu výrobu obohatíme o obľúbené sezónne špeciály. Veď keď na rožňavských lúkach kvitne baza, prečo z nej nevyrobiť bazový špeciál? Pivo varíme v malých dávkach, ale vždy s veľkou dávkou fantázie.
To je cesta, ktorú ponúka náš pivovar.

HLAVNÁ OSOBA
V PIVOVARE

Už od počiatku pivovarníckej histórie bol sládok jednou z najdôležitejších osôb v pivovare. Inak tomu nie je ani v dnešných časoch. Sládok dohliada na varenie piva, ale má tiež na starosti prípravu sladu, rmutovanie, sceďovanie, dozrievanie či finálne stáčanie piva.

NÁŠ SLÁDOK MARIÁN BEDNÁR

Hlavnou osobou pivovaru Kaltenecker je Marián Bednár. Jeho súčasťou je od roku 2009 a z pomocného sládka sa vypracoval až na hlavného. Za svoju prácu zožal úrodu ocenení a odniesol si medaily z pivných festivalov z celého sveta.

0
hektolitrov piva
uvarí za rok
0
druhov rôznych
pív už uvaril
0
hodín trvá,
kým uvarí pivo

ZISTITE O PRÁCI SLÁDKA VIAC

Práca sládka rozhodne nepatrí medzi bežné povolania. Aby ste sa s ňou mohli podrobne oboznámiť, pripravili sme pre vás rozhovor s naším sládkom Mariánom Bednárom. Prečítajte si, ako sa stal sládkom, ako vyzerá jeho bežný deň v pivovare či aké najzaujímavejšie príchute piva ochutnal.

ÚRODA OCENENÍ

Vďaka našej ceste za objavmi objavil svet poriadne slovenské pivo. Kaltenecker sa stal pomerne rýchlo najoceňovanejším slovenským pivovarom. Naše špeciály sa dočkali uznania v podobe medajlí z pivných festivalov z celého sveta. A nie hocijakých. Ak vám napríklad chutí náš Weizen, vedzte, že rovnako chutil aj odbornej porote v Írsku či USA. Írski a maďarskí porotcovia sa išli zblázniť aj za špeciálom Yakima. Borcom ťažkej váhy je v tomto zmysle Brokát. V štyroch krajinách získal štyri rôzne ocenenia.

Nás však oveľa viac zaujíma, ako bude naše pivo chutiť vám.
Neváhajte a objavte spomedzi všetkých špeciálov Kaltenecker ten váš!

Aktuálne portfólio

Obsah tejto stránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov

THE CONTENT OF THIS SITE IS ONLY SUITABLE FOR PERSONS 18+ YEARS OF AGE

KALTENECKER

WEIZEN

pšeničné pivo

SLAD

Weyermann Pilsner, Weizenbraumalz

CHMEĽ

Premiant, ŽPČ

ALKOHOL

4,7 %

FARBA EBC

12

HORKOSŤ IBU

18

ESPVeľmi obľúbené svetlé pšeničné pivo. Má príjemnú arómu, ktorú okamžite sprevádza chuť citrusových plodov, muškátu, vanilky, banánov až po jemne kyslú osviežujúcu chuť citrónov. Pivo, ktoré má byť mútne a kyslé.