obchod@kaltenecker.sk
Facebook
Instagram
  • O Pivovare
    • História
    • Ocenenia
    • Výrobná technológia
    • Prehliadky
    • Galéria
  • Produkty
    • Naše pivá
    • Pivo Paulaner®
  • Pivná mapa
  • Kontakt

V pivovare Kaltenecker kladieme dôraz nielen na to, čo vyrábame, ale aj ako vyrábame.

NAŠE TECHNOLÓGIE

Viac ako 20 druhov piva varíme infúznym technologickým postupom na poloautomatickom plne nerezovom zariadení.
Naším kľúčovým technologickým partnerom je nemecká spoločnosť BrauKon. Ide o celosvetovo uznávaného výrobcu pivovarských technológií a vlastníka viacerých inovatívnych patentov, ktoré sú úspešne využívané aj v našom pivovare.
Naša varná technológia je progresívna, bezodpadová s uzavretými cyklami a bezkomínová s kondenzátorom brídových pár, čím je maximálne šetrná k životnému prostrediu.

KAPACITA

Kapacita varne je 5 x 20 hl piva za 24 hodín.
Cylindro – kónické (CK) fermentačné a servisné tanky majú kapacitu 20 a 40 hl, pričom všetky umožňujú ako spodné tak aj vrchné kvasenie piva. Výroba piva je v súčasnosti limitovaná celkovou kapacitou CK tankov a je na hranici 15 000 hl piva za rok.
Fľaškovacia linka pozostáva z plnenia a balenia nevratných sklenených fliaš s objemom 0,33 litra a 0,5 litra, ako aj PET fliaš s objemom 1 liter. Kapacita fľaškovacej a baliacej linky je až 2200 fliaš za hodinu.

PASTERIZÁCIA

Pivovar Kaltenecker vyrába niektoré svoje produkty filtrované na sterilnom filtri, vďaka ktorému vám vieme pri nepasterizovanom pive garantovať kvalitatívne parametre piva až na dobu tri mesiace.

Pivovar vyrába taktiež pivá nepasterizované a nefiltrované s kratšou 14 – 30 dňovou záručnou lehotou.

Kvôli požiadavkám na vyššiu trvanlivosť piva vyrábame aj pivo pasterizované, ktoré sa pasterizuje cez progresívny prietokový paster, ktorý zachováva všetky parametre pre čerstvosť a vysokú kvalitu piva.

Udelením vášho súhlasu budú tieto stránky využívať cookies. Prečítajte si bližšie informácie o zásadách používania súborov cookie. SúhlasímNesúhlasím
Revoke cookies