VÝROBNÁ TECHNOLÓGIA
NAŠE TECHNOLÓGIE
V pivovare Kaltenecker kladieme dôraz nielen na to, čo vyrábame, ale aj ako vyrábame.
Viac ako 20 druhov piva varíme infúznym technologickým postupom na poloautomatickom plne nerezovom zariadení.
Naším kľúčovým technologickým partnerom je nemecká spoločnosť BrauKon. Ide o celosvetovo uznávaného výrobcu pivovarských technológií a vlastníka viacerých inovatívnych patentov, ktoré sú úspešne využívané aj v našom pivovare.
Naša varná technológia je progresívna, bezodpadová s uzavretými cyklami a bezkomínová s kondenzátorom brídových pár, čím je maximálne šetrná k životnému prostrediu.
KAPACITA
Kapacita varne je 5 x 20 hl piva za 24 hodín.
Cylindro – kónické (CK) fermentačné a servisné tanky majú kapacitu 20 a 40 hl, pričom všetky umožňujú ako spodné tak aj vrchné kvasenie piva. Výroba piva je v súčasnosti limitovaná celkovou kapacitou CK tankov a je na hranici 15 000 hl piva za rok.
Fľaškovacia linka pozostáva z plnenia a balenia nevratných sklenených fliaš s objemom 0,33 litra a 0,5 litra, ako aj PET fliaš s objemom 1 liter. Kapacita fľaškovacej a baliacej linky je až 2200 fliaš za hodinu
PASTERIZÁCIA
Pivovar Kaltenecker ako typický remeselný pivovar, vyrába všetky svoje produkty nefiltrované . Tým je zaručené, že každá časť mozaiky výnimočných chuti ostane zachovaná.
Balenie vo fľaškách má trvanlivosť 12 mesiacov a viac (v závislosti od druhu piva) a v sudovej podobe do 8 týždňov (opäť v závislosti od druhu piva a pasterizácie) odo dňa plnenia.
Všetky fľaškové produkty obsahujú pivo pasterizované progresívnym prietokovým pasterom spoločnosti BrauKon, ktorý zachováva všetky parametre chutí a vysokú kvalitu piva. V sudoch distribuujeme pasterizované i nepasterizované pivo.